Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész
Pavel Frček

Szerző: Pavel Frček

14.07.2020

Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész

Még sohasem kopasztott? Nem baj! Hoztunk egy cikket a kopasztás alapjairól. Megtanítjuk Önt a baromfikkal kapcsolatos alapokra és tanácsokat, tippeket és trükköket adunk a kopasztással kapcsolatban.
Ha még nem döntött a baromfi kopasztó kiválasztásában, kérjük, hívja fel a munkatársunkat a
+36 169 00 455 telefonszámon és mindent elmagyarázunk Önnek.

Vizes kopasztás (forrázás után)

A leggyorsabb és a legkönnyebb baromfi kopasztás ez a vizes kopasztás- forrázás után. A levágott baromfit a karmainál fogva rövid időre jeges vízbe, majd 2-3 percig 62-72°C hőmérsékletű vízbe kell meríteni. A baromfit a forró vízben mozgatjuk, hogy a forrázás mindenhol megfelelő legyen. A tyúk alakúakat 63°C, a víziszárnyasokat 73°C hőmérsékleten forrázzuk.

Az alacsony hőmérsékleten forrázott baromfit nehéz kopasztani, a túl forrú vízben forrázott baromfik bőre pedig kopasztás közben szakad.

Kopasztás a kopasztógépben:
A leforrázott baromfit dobja a hengerbe és kapcsolja be a kopasztót. A kopasztás kb. 60-90 másodpercig tart Kopasztás közben a kopasztóba öntsön vizet, vagy tömlővel vezessen bele vizet. Mindegyik kopasztónk csonkkal rendelkezik a víztömlő csatlakoztatására.

Kézi kopasztás:
Ezt, gondolom, nem kell ismertetnem. Ezt mindannyian ismerjük és tudjuk, hogy mennyire egy nem kényelmes cselekedet. Ezért javasoljuk mindenkinek a kopasztóinkat :-)

És mi a helyzet a kacsával?

A rosszul megkopasztott kacsát merítse a gyantába, vegye ki és helyezze egy hideg vizes tartályba. Kb. 5-ször ismételje meg ezt a műveletet, majd a gyantát a tollmaradványokkal együtt távolítsa el a kacsa testéről. A vágás után, a gyantát újra melegítse fel és egy szitán keresztül szűrje meg a tollaktól, ajánlatos a gyantát kipréselni. Figyelem, a gyanta nagyon gyorsan hűl, ezért nagyon gyorsan kell mindezt elvégezni. A munkához védő felszerelésekre - szemüvegre, gumi kesztyűre és kötényre van szükség.

További cikkek

Automata csirkeól ajtók választéka

09.06.2022

Automata csirkeól ajtók választéka

A tyúkok és más baromfi nevelése viszonylag kevés odafigyelést igényel, de van néhány olyan dolog, amelyre nagyobb gondot kell fordítani. 

Olvasd el a cikket
Hogyan kezdjük el a kacsatenyésztést

17.05.2022

Hogyan kezdjük el a kacsatenyésztést

Ha van egy udvara falubéli házánál, melynek szívesen hasznát venné, az egyik lehetséges megoldás a baromfi tartása haszon és hobbi céljából.

Olvasd el a cikket
 Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész

14.07.2020

Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész

Még sohasem kopasztott? Nem baj! Hoztunk egy cikket a kopasztás alapjairól.

Olvasd el a cikket

Iratkozzon fel hírlevelünkre

... és értesüljön a nagyszerű újdonságokról