BONE Clicker kiképző, állítható hangszín

Cikkszám: SE-57416a
Hűségpontok: 21

712 Ft 561 Ft áfa nélkül A legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban - 712 Ft

Raktáron

A BONE Clicker kiképző megfelelő eszköz kutyája , macskája vagy akár papagájának kiképzésére A kattintás és a jutalom (pl. állatsimogató vagy jutalomfalat) kombinációja bevált és hatékony tréningmódszer. 


Nagy előnye ennek a klikkernek, hogy a hangjelzés állítható.


A klikker egy nejlonhurokkal van ellátva .


Hogyan lehet megérteni a képzési klikker funkcióját?


KLIKKER VAGY VARÁZSDOBOZ


A cikk szerzője LB


Manapság még mindig találkozom szkeptikus és csodálkozó megnyilvánulásokkal azzal kapcsolatban, hogy mire lehet hasznos a doboz. Ezért szeretném megpróbálni összefoglalni az alapvető okokat, hogy miért érdemes használni a klikkereket.   1. A klikkerrel négylábú társunk aktív partnerré válik a kiképzésben, nem pedig egy olyan egyeddé, aki vonakodva, fájdalmas arckifejezéssel követi a parancsokat. Igen, valóban, a klikker használata aktívan együttműködővé teszi kutyánkat, de nem csak ezt. Ugyanakkor a kutya gondolkodása és önbizalma is fejlődik. A klikker helyes használatával az állat nagyon gyorsan megérti, hogy az aktivitásért jutalmat kap, és maga is megpróbálja végrehajtani azt a viselkedést, amiért a klikkelést kapja. Ezt különösen a kutyatáncosok fogják értékelni. Ahol ki tudják használni azokat az elemeket, amelyeket maga a kutya kínál. Például megpróbálnak megtanítani a kutyának egy elemet. A kutya elkezd aktívan próbálkozni különböző, általa ismert dolgokkal, ráadásul ezek között lehetnek nagyon érdekes elemek, amelyeket csak észre kell venni és meg kell erősíteni. Csak a klikker segíthet abban, hogy ezeket az elemeket kiválasszuk, és megtanítsuk a kutyának, hogy ezek kívánatosak. Ugyanis az egyes elemek sorozata, amelyekkel a kutya kiérdemli a kattintást, nagyon gyors lehet, és mielőtt még azt mondhatnánk, hogy érdemes, a kutya máris körbefuthat minket, hordót csinálhat, és még mindig megfordulhat a saját tengelye körül.
  2. A klikker számos szakágban használható. Kutyatáncot clicker nélkül ma már nehéz elképzelni. Ez a doboz azonban az engedelmességi vagy agility tréningben is használható. Ahol a zónák, a szűk oldalra fordulás és sok más dolog gyakorlásában nyújt segítséget. Itt is meg lehet jelölni a pontos pillanatot, amiért a kutya jutalmat kap. Hiszen mielőtt pl. jót mondhatnánk, egy lassabb kutyának sikerül egy fél lejtőt lefutnia, egy nagyon gyorsnak pedig szinte az egész gerendát.
  3. Most egy olyan tényt szeretnék megemlíteni, amelyről gyakran megfeledkeznek a klikkerrel kapcsolatban, de azt mondanám, hogy szinte a legfontosabb. A klikker nagyon jó segítség az idegileg bizonytalanabb kutyavezetők és az érzékenyebb kutyák számára. Hadd magyarázzam el. Lehet, hogy volt már olyan kutyád a kiképzésen, aki egy pályát vagy egy elemet jól futott, de lassan vagy valahol a közepén hibázott, és nem voltál túlságosan boldog tőle. Még mindig megdicsérted a kutyát, de a dicséret nem szívből jött, és a kutya ezt felismerte. Ez a probléma könnyen orvosolható a klikkerrel. Ha aggódsz, hogy nem dicséred meg eléggé a kutyát, és inkább úgy hangzik, mintha csak kötelességből tennéd. Azt tapasztaltam, hogy ebben az esetben jobb, ha nem mondasz semmit. Csak kattintani és jutalmazni. Másrészt, ha lelkes vagy, dicsérd meg a kutyát rendesen.
  4. A klikkerrel jobban be tudod ütemezni a kiképzést. Minden elem több kis részből áll, amelyeket jó megjegyezni és összerakni. Tegyük fel, hogy van egy frizbitányér, és a kutya még csak a szájába sem fogja, nemhogy elhozza, nemhogy repülés közben elkapja. Először is, jutalmazzuk a kutya legkisebb érdeklődését is a tárgy iránt. Egy pillantást, egy szimatolást, egy bökést a mancsával vagy az orrával. Amint érezzük, hogy a kutya nem fél a tárgytól. Eltávolítjuk a tányért. Először is, jutalmazzuk a kutya legkisebb érdeklődését a téma iránt. Egy pillantást, egy szaglászást, egy mancs vagy orrbatapintást. Amint úgy érezzük, hogy a kutya nem fél a tárgytól. Eltávolítjuk a tányért.   5. Először a harapási kísérletet jutalmazzuk, később hagyjuk a kutyát harapni. Ha a kutya érdeklődik a korong iránt, és határozottan meg tudja tartani, akkor nem okozhat gondot neki, ha más dolgokat is elkap. Egyszóval a kutya kezdi megérteni, hogy jó lesz, ha átgondolja a tárgyat, és aktívan foglalkozik vele.


  6. A kattintás tisztán pozitív. A kutyák szeretik a dicséretet és a jutalmat, a kattintás pedig azt jelzi, hogy a haladás helyes, és a jutalomfalat már úton van.

  7. Ne kérdezd, hogyan működhet ez, próbáld ki, és meglátod, hogy működik. Sok szerencsét!

Tanácsra van szüksége? Találja meg kérdésére a válaszát.

Ezzel a termékkel kapcsolatban még nem tettek fel kérdéseket.

Nem találta meg a választ? Kérdezzen meg minket.

Tegyen fel egy új kérdést

Miért érdemes nálunk vásárolni?

Ingyenes szállítás

minden rendeléshez
46000 HUF -tól ÁFA-val.

Saját raktár

Termékeink 99% -át közvetlenül raktáron tartjuk

Gyors kiszállítás


Gyors panasz

a panasz kezelésének átlagos ideje 3 nap

Saját fejlesztés

kifejlesztjük saját termékeink márkáját

Iratkozzon fel hírlevelünkre

... és értesüljön a nagyszerű újdonságokról