Hogyan kell kiválasztani a megfelelő keltetőt?
Pavel Frček

Szerző: Pavel Frček

14.07.2020

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő keltetőt?

Kedves keltető barátok :-) Az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársaink minden nap szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy milyen keltetőt kellene kiválasztani. A megfelelő keltető kiválasztása nagyon fontos és ezért is írtuk meg ezt a cikket, hogy mi milyen keltetőt ajánlunk. Az nem úgy van, hogy keltető hát keltető.Ha még nem döntött a keltető kiválasztásában, kérjük, hívja fel a munkatársunkat a
+36 169 00 455 telefonszámon és mindent elmagyarázunk Önnek.

A keltetők fajtáját különböztetjük meg:

Automatikus tojás forgatással rendelkező keltető - gond nélküli változat. A tojások a beállított program szerint - tipikusan minden két órában- automatikusan vannak megforgatva. Keltetőink többsége lehetővé teszi, hogy ezt az intervallumot tetszés szerint megváltoztassa vagy kikapcsolja (általában a WQ tartományunkba tartozó keltetők). Tipikus Covina ET félautomata keltető.
Kézi tojás forgatású keltető - változat olyan lelkes tenyésztők számára, akik nem bánják a keltetőhöz való járkálást. Legalább reggel és este szükség van a tojásokat egymás után átforgatni.

A másik további paraméter a keltető kiválasztásakor a tojások fajtája, amelyeket ki akar keltetni.

Nem mindegyik keltető felel meg az összes tojás fajtához. Mindazonáltal, az összes keltetőnk a tyúktojások keltetésére alkalmas. Az egyetlen különbség a más típusú tojások - liba, kacsa, strucc, fürj stb. - kapacitásában rejlik.
Négy tojástartó típust különböztetünk meg:
Csirke - és pulykatojástartók - a keltetőkben a sárga tartók a leggyakoribbak. Mindegyik helyre egy, legfeljebb 40 mm átmérőjű tojást (tyúk, pulyka, fürj) tehet. A sárga tojástartókat az EW keltetők sorozatában talál.
Kombinált tartók - minden tojás fajtához - vörös AGROFORTEL kombinált tartók. A leg univerzálisabb tojástartók. Mindegyik helyre egy, legfeljebb 60 mm átmérőjű tojást (tyúk, pulyka, liba, kacsa) vagy négy fürjtojást tehet. A vörös tojástartókat a WQ keltetőkben találja.
Ezek a tojástartók szintén univerzálisak. Bármilyen tojásfajtát rakhat bele. Ilyen tartót csak egy keltetőnk - az AGROFORTEL WQ70, gördülés- minden tojás fajtához- keltető tartalmaz.
Ezeknek a tartóknak a magja a járóka és a keresztlécek. A járókába berakja a tojást, amelyet keresztléccel kerít el. A járókát egy mechanizmus mozgatja és így a tojások forognak. A JANOEL keltetők a gördülő mechanizmusú keltetők tipikus képviselői.

A megfelelő keltető kiválasztása nagyon fontos. Ha tanácstalan, kérjük hívja a +36 169 00 455 telefonszámot.

A klasszikus asztali keltetőkben a nedvességet a keltetőbe töltött víz mennyisége határozza meg.

 Az esetek többségében a nedvességet a kijelzőn keresztül ellenőrizhetjük. Az ínyencek számára négy keltetőt - a WQ36, WQ70, WQ63 és a WQ98 fejlesztettük ki, amelyekbe beépítettük az intelligens párásítót, amely a szükség szerint kapcsol be és a szükséges nedvességtartalmat mindig kiegyenlíti.

További szerkentyűk,
amiket a keltetőt tartalmazhat: hőmérő, nedvességmérő riasztó
kalibrálás
WiFi-n keresztüli vezérlés

ELŐKÉSZÍTETTÜK ÖNÖKNEK A MEGFELELŐ KELTETŐ KERESŐT. A www.agrofortel.hu/automatikus-keltetoek honlapon jelölje be a válaszokat a szükséges kérdésekre, és a szűrő az Ön igényei szerint kiszűri a legjobb keltetőket.

Reméljük, hogy a cikkünk sokat segített Önöknek a megfelelő keltető kiválasztásában.

További cikkek

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő keltetőt?

14.07.2020

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő keltetőt?

A megfelelő keltető kiválasztásával kapcsolatos kérdésekre a válaszokat itt találják.

Olvasd el a cikket
Tisztaság keltetéskor, amiről nem szabad megfeledkezni.

14.07.2020

Tisztaság keltetéskor, amiről nem szabad megfeledkezni.

A legjobb keltetővel is rendelkezhet, de a csibék a szennyes keltetőben nem fognak kikelni.

Olvasd el a cikket
 Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész

14.07.2020

Baromfi kopasztás kezdőknek: 1. rész

Még sohasem kopasztott? Nem baj! Hoztunk egy cikket a kopasztás alapjairól.

Olvasd el a cikket

Iratkozzon fel hírlevelünkre

... és értesüljön a nagyszerű eseményekről