Szagelhárító a feketevadak, vaddisznók ellen - termés- és növényvédelemre - 250 ml

Cikkszám: 0710535823929
Márka: PACHO-LEK®
Hűségpontok: 257

8,577 Ft 6,754 Ft áfa nélkül A legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban - 8,577 Ft

Raktáron

A hatékony szaghatású szer elsősorban a vaddisznókat és a dámszarvasokat riasztja el a szántóföldekre és a földekre való behatolástól.
A szagkerítés nagyszerű segítség a vaddisznók által a földeken okozott károk elleni küzdelemben. A szagkerítés használatát ajánljuk a vaddisznók ellen az afrikai sertéspestis felszámolása esetén. Az utak és autópályák biztosítására is beváltak, ahol jelentősen csökkentik a vadakkal való ütközések kockázatát.
A szagkerítés alkalmas a fekete vadak - vaddisznó és dámszarvas - ellen
A PACHO-LEK fekete vad szagelhárítót gyakran használják a különböző kultúrnövényeket tartalmazó mezőgazdasági területek védelmére a vetés és a korai vegetációs időszak alatt. Megbízhatóan megakadályozza a szántóföldek vaddisznók által történő kapargatás általi tönkretételét, illetve megakadályozza, hogy a dámszarvasok behatoljanak a gyümölcsösökbe és a szőlőültetvényekbe, ahol megrágcsálják a gyümölcsöt.
A szagkoncentrátum felhasználása és adagolása

 • A vaddisznók elleni szagelhárítás alkalmazásának módja az évszaktól és a védendő kultúrától függően változik. Itt találja a szagelkerítés alkalmazásának lehetséges módszereit.
 • Kukorica vetésidőben: a szagosítószert a szabálytalan alakú BIO10 hordozóba 3 ponton kb. 1 másodpercig injektáljuk, az így előkészített hordozót a szántóföldön egymástól 30 m távolságra szórjuk szét. Ezt a szántóföld szélétől a közepéig és azon túl is végzik.
 • Kukorica a korai növekedési időszakban: a szaganyag-koncentrátumot közvetlenül az első két levél közé kell kijuttatni kb. 1 másodpercig, egymástól 30 m távolságra. Ez a kijuttatás megakadályozza, hogy a vadon élő állatok a szántóföldön belül tartózkodjanak.
 • Burgonya: a gumóképződés időszakában a szántóföldet úgy szagosítják, hogy szabálytalan alakú BIO10 hordozót fecskendeznek 3 pontba kb. 1 másodpercig, a hordozót a szántóföld területén egymástól 30 m távolságra szórják szét. A folyamat a szántóföld szélétől a közepéig és azon túl halad.
 • Borsó: a korai tenyészidőszakban a szaganyagot a szabálytalan alakú BIO10 hordozóba 3 ponton kb. 1 másodpercig fecskendezik, a hordozót egymástól 30 m távolságban terítik szét a szántóföldön. A szántóföld szélétől a közepéig és azon túl haladva a szaganyag a borsó betakarításáig hat.
 • Füves terület: a szaganyagot a BIO10 szabálytalan alakú hordozóba 3 ponton kb. 1 másodpercig fecskendezik, a hordozót a füves területen egymástól 30 m távolságra helyezik el. Ezt a szántóföld szélétől a közepéig és azon túl végezzük. A szagosítószer legfeljebb 3 hónapig hat, ha a védelmet meg kell hosszabbítani, a gyepterületet ugyanilyen módon újra be kell szagosítani.
 • Afrikai sertéspestis: a szaganyagot a szabálytalan alakú BIO10 hordozóba 3 ponton kb. 1 másodpercig kell befecskendezni. A szagosítószer hatékonyságát havonta meg kell újítani. A sertéspestis elleni küzdelemben a fertőzési zóna azonnali lezárása érdekében javasoljuk a PU-habos hordozó alkalmazását.
 • Feketevad elleni védekezés: a szaganyagot a szabálytalan alakú BIO10 hordozóba 3 ponton kb. 1 másodpercig kell befecskendezni. A hordozót ezután a rét felszínén, egymástól 30 m távolságra terítjük szét.
 • Szőlőültetvényekben: A szagkerítést ott kell telepíteni, ahol a szőlőültetvény közvetlenül erdővel határos, ahonnan a szarvasok bejönnek a szőlőültetvénybe, ebben az esetben kb. 20 m széles biztonsági zónát kell fenntartani, és a karókat 10 m távolságra egymástól kell telepíteni. A szőlősgazdák tapasztalatai szerint az illatkerítést ki kell egészíteni a szőlőültetvény illatosításával. Egy szabálytalan alakú BIO10 hordozót, amelybe illatanyagot fecskendeznek, a szőlőültetvényben egymástól 20 m távolságra helyeznek el a földön. 
  A szaganyag-koncentrátum első befecskendezése az aktiválás, a következő befecskendezés 14 nap - élénkítés - után történik. A szabálytalan alakú BIO10 hordozóba három ponton kb. 1 másodpercig befecskendezik a szaganyagot, az így elkészített hordozót egymástól 20 m távolságban elosztják a szőlőterületen.

Biztonsági és egyéb figyelmeztetések:
A szaganyag-koncentrátum kezelésénél mindig viseljen védőfelszerelést!
A szagosító koncentrátum kiszerelése: 250 ml
Tárolás: Száraz helyen, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten tárolandó
Megjegyzés: Az palackot fejjel lefelé kell tárolni
A szaganyag-koncentrátum összetételére vonatkozó további részletekért olvassa el a Biztonsági adatlapot.

Tanácsra van szüksége? Találja meg kérdésére a válaszát.

Ezzel a termékkel kapcsolatban még nem tettek fel kérdéseket.

Nem találta meg a választ? Kérdezzen meg minket.

Tegyen fel egy új kérdést

Miért érdemes nálunk vásárolni?

Ingyenes szállítás

minden rendeléshez
46000 HUF -tól ÁFA-val.

Saját raktár

Termékeink 99% -át közvetlenül raktáron tartjuk

Gyors kiszállítás


Gyors panasz

a panasz kezelésének átlagos ideje 3 nap

Saját fejlesztés

kifejlesztjük saját termékeink márkáját

Iratkozzon fel hírlevelünkre

... és értesüljön a nagyszerű újdonságokról